måndag, oktober 09, 2006

Bananlådor, bananlådor och cykelpump

I fredags gick stor flyttlasset. Pappa kom ner med sin buss och hjälpte till. Vi fick över allt under dagen men slitigt var det. Många bananlådor blev det. Nu håller vi på och försöker bringa reda i kaoset.



En del saker behöver vi göra. I badrummet finns minimalt med hyllutymme så vi ska försöka få upp hyllskåpen vi hade i lägenheten på väggen. Det finns egentligen ingen städskrubb så den får tills vidare husera i alkoven bredvid köket - några hyllor ska upp bara. Vi behöver ett linneskåp och det får alkoven mellan kontoret och salongen tjänstgöra som. Vi ska försöka låna lagerhyllor av Olle och Siv så löser sig det problemet.

I lördags var Karin förbi och visade hur man stänger av vattnet till gammelstugan och drängastugan. Det går vattenslangar i backen dit innifrån stora huset. Första satte man en extra bit slang på vattenslangen. I änden på denna slang fanns en cykelventil, på denna sattes en cykelpump och så var det bara att pumpa. Karin burkade ta ca 120 drag. Nästa år blir det en kompressor som sökter jobbet.

Vi har också fått en inflyttningspresent från folket på Stora Malmeneslätt: en utebänk.