onsdag, januari 02, 2008

Garderobsvägg flyttad

Nu är väggen till den norra garderoben flyttad. Kändes lite fånigt att plocka ner den och så sätta upp den igen. Väggen är bara flyttad 29 centimeter vilket kan låta som mycket jobb för väldigt lite. Men det gör en väldigt stor skillnad. Eftersom det på denna sida huset var två rum så blev garderoberna mycket mindre än dem som flankerar vårt nuvarande sovrum. I och med att vi nu har flyttat väggen så får vi plats med två stänger att hänga kläder på.

Janno började ta ner den i måndags och upptäckte att den var stoppad med spån...så klart. Det blev en halv sopsäck till slut.

Garderobsväggen rivs Olle var här idag och hjälpte till att flytta på väggen. Vi var lite oroliga för att de hade lagt golvet först och sedan gjort garderobsväggen men så var inte fallet utan Olle och Janno kunde lätt flytta på väggen och försiktigt flytta på de golvplankor som behövdes.

Garderoben hade av någon anledning ett något lägre tak än resten av rummet. Vi diskuterade fram och tillbaka men har nu kommit överens om att vi låter det vara ett steg i taket istället för att låta den nivån fortsätta ut till den nya väggen.

Garderobsvägg upp När väggen sattes upp på sitt nya ställe återanvände vi de plank som vi rev ner och även sågspånet som låg som isolering. Janno sa att han till och med använde en del av den gamla spiken.

Under kvällen fortsatte jag riva tapeter, nu i rummet som vetter åt söder. De tapeterna var mycket enklare att få ner tack och lov.

Etiketter: