söndag, augusti 23, 2009

Full rulle på farmen

Janno och gubbarna har börjat lägga iordning virket. De mäter, skriver på längd och sorterar dem nårgorlunda tillsammans i längder så att det är lättare att se när man letar efter något.

Idag kom Bertil över med minigrävaren och grävde solphål till taket som ska byggas bakom ladugården. Därefter fortsatte han med att släta till slänten bakom carporten så att vi kan köra med gräsklipparen där. Nu ska bara stenen bort och så på med ett nytt lager jord så blir det bra.

Därefter gav han sig på slänten där granhäcken tidigare stod. Vi ska räta upp den så att den går parallellt med huset vilket gör att den kommer ca en meter närmare huset. Sedan ska det bli syrenhäck där.

Janno och jag använde eftermiddagen till att rensa bland möblerna som står i drängastugan. Vi slängde det som skulle bort och ställde iordning det som ska vara kvar. Så bar vi över soffan och fåtöljerna som Siv hade hittat på en loppis inne i stan. Soffan är samma som den vi har i TV-rummet. Den vi har är ju nedsutten i fjädringen.

Igår var det auktion inne i stan och då fick vi tag i ännu ett sängskåp, detta i björk, och ännu en sådan soffa som vi har i TV-rummet. På denna var klädseln i väldigt bra skick. Trät var lite skadat men det fäljde med en fåtölj. Den var dog trasig i en söm och hade inte samma klädsel som soffan.