torsdag, januari 03, 2008

Fladdermusskit

Idag tog Janno och Olle ner den sista trapphusväggen. Jag och Janno gick upp på vinden för att hoppa på golvet. Vi hade hoppats att vi inte skulle behöva sätta upp bommar i taket men de visade sig att golvt sackar om vi inte gör det.

Janno och Olle åkte till snickaren och kom överens med honom att hyvla tak-, golv- och garderobsbräderna i slutet på nästa vecka.

De har också börjat ta upp hål för dörren in till nuvarande TV rummet och toaletten, de ska båda bli större. Vi stötte på ett problem med dörren in till TV rummet. Det har ju inte varit någon dörr där förut och när hålet togs upp tidigare så stadgades inte kanterna upp så nu har brädvirket fläkt sig. Vi funderar på hur vi ska lösa det. Genom att sätta in en bom eller genom att sätta in en bredare dörr.

Janno började riva ventilationskanalen från skorstenen som gick in i nya sovrummet. Där hittade han en massa fladdermusbajs. Härligt. Det verkar som att en ventil i skorstenen är sönder så att de har kunnat smita in och bygga bo uppe i skorstenen. Schysst med ett flera meter långt hål till toa förstås, det blir ju inte fullt i första taget.

Janno har precis öppnat den ventil som leder in i toan och det andra rummet..det fanns skit där med.