måndag, juni 09, 2008

Finfina rabatter

Under långhelgen har mamma varit nere och hälsat på. Det har varit fortsatt varmt med strålande sol och ca 28 grader.

Vi har tagit fram trädgårdsmöblerna och ställt ut dem. Den bruna får åka bort till sågen. Bryggbordet, soffan och en stol står på förstukvisten utanför stora ingången och träbänken med bord står nedanför fönstret på gammelstugans västervägg. Den bänken jag och Janno fick i inflyttningspresent av Tore har jag nu oljat in och den står på avsatsen utanför köksingången.

I fredags var vi in till Coop trädgård och handlade blommor. Lavendel, pelargoner, vit stäppsalvia och månadssmultron. De planterade vi sedan i rabatterna runt gammelstugan. Vi rensade ur ogräs och flyttade på en del växter. Lavendel sitter i framkant utmed södersidan och smultronen i framkant utmed österväggen. Ny jord fick rabatterna också. Det blev så fint.

I hörnan där den vita rosenbusken står fyllde jag på med ny jord och flyttade dit alla penseer som frösått sig där granbersån stod tidigare. Siv satte ju ner de penseer hon grävt upp på kyrkogården där.

En chili och en paprika till växthuset fick jag också tag på.

Pelargonerna står alla på trappen till stora ingången och en lavendel står på kökstrappen.

Har vattnat massor nu och förhoppningsvis ska det bli sämre väder denna vecka så att de nyplanterade växterna rotar in sig ordentligt.

Etiketter: , , ,